با همکاری تعاون روستایی و بانک کشاورزی برای جلوگیری از کاهش نرخ صورت می‌گیرد خرید توافقی زعفران با قیمت واقعی

رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران خبرداد:

 

با همکاری تعاون روستایی و بانک کشاورزی برای جلوگیری از کاهش نرخ صورت می‌گیرد خرید توافقی زعفران با قیمت واقعی

 

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ، حسین صفایی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاونی روستایی، با عنوان این‌که تامین نهاده‌های کشاورزی از وظایف ذاتی این سازمان است، گفت: با توجه به کاهش قیمت زعفران و در راستای جلوگیری از زیان کشاورزان هم‌زمان با آغاز برداشت، سازمان تعاون روستایی با همکاری بانک کشاورزی نسبت به خرید زعفران کشاورزان اقدام کرده است. حسین صفایی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاونی روستایی، در گفت‌وگوی اختصاصی با «سبزینه»، درباره وظایف و اقدامات این سازمان با عنوان این‌که سازمان مرکزی تعاون روستایی به همراه شبکه تعاونی‌های روستایی کشور در دو بخش به بازار محصولات کشاورزی ورود می‌کند، اظهار داشت: براساس قانون 24 محصول کشاورزی در ردیف خرید تضمینی قرار می‌گیرند که خرید تضمینی بخشی از این محصولات از تکالیف اصلی سازمان مرکزی و شرکت تعاونی روستایی کشور است.

 

وی درباره نحوه خرید و قیمت‌گذاری محصولات گفت: در قانون برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی کف قیمت تمام شده به همراه حاشیه سود متعارف در نظر گرفته شده که خریدهای تضمینی براساس آن صورت می‌گیرد. صفایی از دیگر وظایف این سازمان به تامین نهاده‌های کشاورزی اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از وظایف ذاتی سازمان مرکزی و شرکت‌های تعاونی روستایی که در واقع کشاورزان و روستاییان اعضاء و سهامداران آن هستند، تامین نهاده‌های کشاورزی است که در این راستا بیش از 3500 غرفه کود و سم، بیش از 3 هزار فروشگاه تعاونی مصرف روستاییان و بیش از 7 هزار جایگاه عرضه سوخت وظیفه ارائه خدمات به کشاورزان را برعهده دارند.

 

رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاونی روستایی همچنین به همراهی کشاورزان در زمان برداشت اشاره کرد و افزود: با توجه به در اختیار داشتن زیر ساخت‌هایی همچون ظرفیت 8/2 میلیون تنی انبارداری به همراه 5 هزار مرکز خرید محصولات و همچنین 460 مرکز جمع‌آوری و خرید شیر این سازمان نسبت به جمع‌آوری و فرآوری محصولات کشاورزان با هدف ایجاد ارزش افزوده و عرضه به بازار اقدام می‌کند. همچنین در راستای بهبود شرایط معشیتی کشاورزان کشاورزان قادرند تا با استفاده از مراکز انبارداری نسبت به نگهداری محصول تا بازاریابی و فروش با قیمت واقعی اقدام کنند که اثرات مثبتی را بر معشیت کشاورزان داشته است.

 

وی از تداوم خرید شیر مازاد خبرداد و گفت: از ابتدای سال تاکنون و در راستای حمایت از دامداران این سازمان اقدام به خرید شیر مازاد بر جذب کارخانجات کرده و این روند همچنان ادامه دارد. ایجاد مراکز خرید در استان‌های تولید قطب کشمش نیز از دیگر اقدامات این سازمان است.

 

 

 

خرید زعفران با همکاری بانک کشاورزی

 

صفایی همچنین در ادامه به خرید زعفران از سوی سازمان تعاون روستایی اشاره کرد و گفت: زعفران از جمله محصولاتی است که از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار بوده و علاوه‌بر اشتغال‌زایی بیش از 170 هزار نفری همواره رتبه دوم را پس از پسته در صادرات محصولات کشاورزی داشته است.

 

وی در ادامه با اشاره به کاهش صادرات زعفران در سال گذشته گفت: در سال‌های گذشته بیش از 130 تن صادرات زعفرات داشته‌ایم که این میزان در سال 93 با افزایش چشمگیری به بیش از 160 تن رسیده؛ اما این روند در سال گذشته با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی منطقه روند نزولی داشته و به 113 تن رسیده است.

 

صفایی به کاهش قیمت زعفران اشاره کرد و گفت: با توجه به آغاز فصل برداشت و همچنین کاهش قیمت‌ها مقرر شد برای جلوگیری از زیان کشاورزان هم‌زمان با آغاز برداشت زعفران سازمان تعاون روستایی با همکاری و حمایت بانک کشاورزی در این حوزه وارد شده و نسبت به خرید زعفران کشاورزان با قیمت واقعی اقدام کند.

 

صفایی کشورهای امارات متحده عربی، اسپانیا، عربستان صعودی، ایتالیا و هند را عمده کشورهای هدف در صادرات زعفران دانست و گفت: تنها ایران و اسپانیا از ظرفیت تولید زعفران برخوردارند که ایران بیش از 90 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد. مدیرعامل سازمان تعاون روستایی همچنین از تنظیم بازار میوه شب عید از سوی این سازمان خبر داد و گفت: در جلسه هفته گذشته ستاد تنظیم بازار، کنترل و تنظیم بازار میوه شب عید به سازمان تعاون روستایی محول شد که در این راستا خرید سیب برای ذخیره‌سازی آغاز شد و از نیمه دوم آبان‌ماه نیز خرید و ذخیره‌سازی پرتقال از استان‌های شمالی کشور آغاز خواهد شد.

1395/08/15
Powered by DorsaPortal