دستورالعمل نظارت بر حسن انجام وظایف قانونی و ایجاد هماهنگی بین کمیسیون‌های نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان و شهرستان مرکز استان ونظارت بر فعالیت آنان

دستورالعمل نظارت بر حسن انجام وظایف قانونی و ایجاد هماهنگی بین کمیسیون‌های نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان و شهرستان مرکز استان ونظارت بر فعالیت آنان

 
    این دستورالعمل به ‌استناد بند (ج) و (ه) ماده (55) قانون نظام صنفی کشور، ماده «35» قانون تاسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و بند«الف» ماده «12» آیین نامه اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی در راستای شفاف سازی، تقویت نظارت و ارتقا کارایی کمیسیون های نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان و هماهنگی بین دبیرخانه هیئت‌عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران و کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان‌ها به شرح زیر به تصویب رسید.

ماده‌1 - مفاهیم

قانون: قانون نظام صنفی کشور.

آیین نامه اجرایی: آیین نامه اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی ومنابع طبیعی.

هیئت‌عالی نظارت: هیئت‌عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران.

کمیسسیون نظارت: کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان و شهرستان مرکز استان.

اتحادیه: اتحادیه‌های صنفی کشاورزی شهرستان.

هیئت مدیره: هیئت مدیره اتحادیه‌های صنفی کشاورزی شهرستان.

هیئت رئیسه: هیئت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان، مرکز استان و ایران.

بازرس: بازرس اتحادیه، بازرس اتاق های اصناف کشاورزی شهرستان، مرکز استان و ایران.

دبیرخانه: دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران.

مرجع رسیدگی: حسب مورد هیئت عالی نظارت و کمیسیون‌های نظارت شهرستان و مرکز استان.

نظام صنفی: اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف کشاورزی شهرستان، مرکز استان و ایران

ماده2- ایجاد هماهنگی بین کمیسیون‌های نظارت و نظام صنفی به منظور اجرای سیاستها ، برنامه‌ و مصوبات هیئت‌عالی نظارت، وزارت جهاد کشاورزی و همچنین نظارت بر حسن انجام وظایف قانونی آنها بشرح زیر بر عهده دبیرخانه می باشد:

1- پیگیری و نظارت مستمر اجرای قوانین و مقررات، برنامه‌های توسعه‌ای و پیشرفت آنها از طریق تدوین شاخص ها، ضوابط و شیوه نامه نظام جامع ارزیابی عملکرد کمیسیون‌های نظارت .

2- هدایت کمیسیون‌های نظارت و نظام صنفی بمنظور اجرای صحیح قوانین و مقررات.

3- برنامه ریزی برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی، جلسات توجیهی و همایش‌های علمی بمنظور هماهنگی و ایجاد وحدت رویه درر سطح کشور.

4- پیگیری تشکیل ماهانه جلسات کمیسیون‌های نظارت و دستور برگزاری جلسات فوق‌العاده توسط کمیسیون‌های مزبور و نظام صنفی در موارد ضروری.

5- تطبیق مصوبات کمیسیون‌های نظارت و تصمیمات اتاق اصناف کشاورزی ایران با قوانین و مقررات و در صورت مغایرت، دستور اصلاح آن‌ها.

6- هدایت کمیسیون‌های نظارت و نظام صنفی بمنظور تدوین برنامه های توسعه ای و تسهیل امورکسب و کار کشاورزی.

تبصره1 رسیدگی دبیرخانه مانع از اجرای مصوبات نمی باشد و مسئولیت آن متوجه کمیسیون خواهد بود

تبصره 2- تطبیق مصوبات کمیسیون های نظارت شهرستان های استان با مصوبات هیات عالی نظارت وقوانین ومقررات با کمیسیون نظارت مرکز استان خواهد بود وگزارش تطبیق مصوبات توسط کمیسیون نظارت مرکز استان به دبیرخانه اعلام وارسال میگردد.

تبصره 3- اتخاذ تصمیم در خصوص پیگیری ها و گزارشات دبیرخانه در خصوص مفاد ماده (12) آیین نامه اجرائی به عهده هیات عالی نظارت می باشد.

ماده 3-روسای کمیسیون نظارت مراکز استان‌ها موظفند بمنظور سیاست گذاری و ایجاد هماهنگی بین کمیسیون‌های نظارت در سطح استان، با برگزاری جلسات یا گردهمایی مستقل یا مشترک با کمیسیون‌های نظارت شهرستان‌ها و یا نظام صنفی و یا با انجام مکاتبات مورد نیاز تدابیر لازم را در این خصوص به عمل آورند.

ماده 4- کمیسیونهای نظارت مکلفند نسبت به نظارت بر حسن انجام وظایف قانونی و عملکرد نظام صنفی از طریق نظارت ادواری و انجام بازرسی های دوره‌ای و گزارش‌های واصله اقدام کنند.

تبصره 1- اتاق اصناف کشاورزی شهرستان‌ها مکلفند مصوبات اجلاس خود را ظرف مدت (7 )روز از تاریخ برگزاری جلسه، جهت تطبیق با قوانین و مقررات، به کمیسیون نظارت شهرستان ارسال کنند.

تبصره2- دبیرخانه کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان و شهرستان مرکز استان موظف به تهیه گزارش‌های ادواری، موردی اجرای مصوبات جهت ارائه به کمیسیون نظارت شهرستان و شهرستان مرکز استان می باشد.

ماده5-کمیسیونهای نظارت مراکز استان ‌مکلفند نسبت به نظارت بر حسن انجام وظایف قانونی کمیسیون نظارت شهرستان‌ها از طریق انجام بازرسی‌های دوره‌ای و بررسی گزارش‌های دریافتی اقدام کنند.

تبصره- اتاق اصناف کشاورزی شهرستان مرکز استان و کمیسیونهای نظارت مکلفند مصوبات اجلاس وکمیسیون نظارت خود را ظرف مدت(7) روز از تاریخ برگزاری جلسه، جهت تطبیق با قوانین و مقررات، به کمیسیون نظارت شهرستان مرکز استان ارسال کنند.

ماده6- دبیرخانه مکلف است ظرف مدت (15 )روز از زمان ارسال مصوبات کمیسیون نظارت شهرستان مراکز استان‌ها و مصوبات اجلاس اتاق اصناف کشاورزی ایران نسبت به تطبیق آن‌ها و قوانین و مقررات اقدام نماید.

تبصره1- دبیرخانه در صورت اطلاع از مغایرت تصمیمات اتخاذی کمیسیون های نظارت و یا اتاق اصناف شهرستان‌ها، مراتب را به منظور اصلاح یا ابطال به رئیس کمیسیون نظارت شهرستان ومرکز استان مربوطه اعلام خواهد نمود.

تبصره2- کمیسیون نظارت مراکز استان‌ و اتاق اصناف ایران مکلفند مصوبات خود را ظرف مدت( 7 ) روز از تاریخ برگزاری جلسه به دبیرخانه جهت تطبیق با قوانین و مقررات ارسال نمایند.

ماده7- کمیسیون‌های نظارت و نظام صنفی مکلفند در حدود قوانین و مقررات، دستورات مراجع ناظر خود را اجرا کنند. چنانچه کمیسیون‌های نظارت یا نظام صنفی، دستورات صادره را بر خلاف قوانین و مقررات تشخیص دهند، مکلفند کتبا موارد مغایرت را به مرجع صادرکننده اعلام نمایند. اگر مرجع ناظر کتبا بر اجرای دستور خود اصرار ورزد، مخاطب دستور مکلف به اجرای آن بوده و مسئولیت ناشی از اجرای آن برعهده دستور دهنده است.

ماده 8- در صورتیکه هر یک از اعضای کمیسیون‌های نظارت و دبیرخانه آن‌ها، هیات اجرایی انتخابات و کمیته نظارت و تطبیق نسبت به انجام وظایف قانونی و مقررات مرتبط قصور یا کوتاهی نمایند مراتب توسط ذینفعان به انضمام مدارک و اسناد به دبیرخانه ارسال می‌گردد. دبیرخانه ضمن بررسی موضوع نسبت به پیگیری و رفع آن اقدام می نماید.در صورت عدم حل موضوع مراتب به مراجع و نهاد های قانونی و نظارتی ارجاع می گردد.


ماده 9- این دستورالعمل در9 ماده و 8
تبصره در تاریخ توسط هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی به تصویب رسید.

1403/04/27
تصاویر مرتبط
Show_ETools_RelatedFileResponsive
Powered by DorsaPortal