نگاهی به سیاست post-۲۰۲۰ CAP

کشاورزی دقیق می تواند نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی اتحادیه اروپا به گونه ای پایدار بازی کند. اما سازمان های غیر دولتی سبز (green NGOs ) ادعا می کنند که چناچه تولید مواد غذایی در دست صنعت کشاورزی غذایی قرار گیرد، عواقب فاجعه باری خواهد داشت.

 

 

کشاورزی دقیق می تواند نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی اتحادیه اروپا به گونه ای پایدار بازی کند. اما سازمان های غیر دولتی سبز (green NGOs ) ادعا می کنند که چناچه تولید مواد غذایی در دست صنعت کشاورزی غذایی قرار گیرد، عواقب فاجعه باری خواهد داشت.

 

قانونگزاران اتحادیه اروپا در حال حاضر برای post-۲۰۲۰ CAP (EU''s common agricultural policy : سیاست کشاورزی اتحادیه اروپا) ، سیاست کشاورزی اتحادیه اروپا بعد از سال ۲۰۲۰ ، مرکز مشاوره ای راه اندازی کرده اند، به طوری که کشاورزی هوشمند هسته اصلی گفت وگوها است.

 

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و به نقل از ایانا از سایت EURACTIV، Copa-Cogeca ، انجمن کشاورزان و تعاونی های کشاورزی اروپایی ، معتقد است که سیاست CAP باید نوسازی (مدرن) شود در غیر این صورت کشاورزان اتحادیه اروپا قادر نخواهد بود به رقابت پویا در بازار جهانی ادامه دهند.

 

 

دانیل آزودو، مشاور ارشد سیاسی Copa-Cogeca ، اشاره کرد که کشاورزان مایل به سرمایه گذاری در فن آوری ها نیستند، اما چناچه ارزش استفاده از فناوری را مشاهده کنند، این کار را انجام خواهند داد.

 

 

پائولو گوویا ، تحلیلگر Copa-Cogeca ، دیدگاه مشابهی دارد، وی گفت: "یک کشاورز قبل از درگیر شدن در کاری، نیاز به مشاهده نتایج دارد ، تا باور کند."

 

 

اما هر دو کارشناس هشدار دادند که سیاست جدید CAP باید موانع را در زمینه ایجاد نوآوری ها ازبین ببرد.

 

وی افزود:"برای مثال آنچه CAP می تواند انجام دهد این است مشکلات قانونی در رابطه با تکنیک های جدید ایجاد نشود به طوری که کشاورزان بتوانند از آن فن آوری استفاده کنند . همچنین post-۲۰۲۰ CAP ، به جایگاهی برای کارآفرینی برای کشاورزان نیاز دارد."

 

 

تطبیق ارکان CAP

 

لوک ورنت، تحلیلگر کشاورزی Farm Europe معتقد است، نکته اصلی این تکنیک های جدید در افزایش پایداری محیط زیست و رشد اقتصادی اروپا است که در توسعه روستایی نقش مثبتی بازی می کنند.

 

ورنت گفت: "کشاورزی دقیق پتانسیل عظیمی دارد ومی تواند به گونه ای عملی و کارآمدتر به کشاورزان این امکان را بدهد تا به بهبود شیوه های زراعی اقدام کنند."

 

وی افزود: "با در نظر گرفتن مدل مزرعه خانوادگی در اتحادیه اروپا، و مشکل در سرمایه گذاری، لازم است تا اقداماتی در زمینه سرمایه گذاری و تشویق انجام شود. افزایش سرمایه گذاری در کشاورزی دقیق می تواند به حل تنگناها کمک کند."

 

این درحالی است که سایت EURACTIV برای آگاه شدن از چگونگی سیاستآاینده CAP در زمینه کشاورزی دقیق ، با اعضای پارلمان اروپا گفت و گو کرد.

 

Paolo de Castro ، عضو حزب Partito (یک حزب سیاسی سوسیال دموکراتیک در ایتالیا) و معاون رئیس کمیته کشاورزی ، تاکید کرد به منظور امکان استفاده ایمن و کارآمد از فناوری، سیاست گذاران اتحادیه اروپا باید مقررات معقول و متناسبی را معرفی کنند. همچنین چارچوب قانونی باید ساده تر و انعطاف پذیر تر شود تا به موقع و موثر به اتخاذ تصمیم گیری ها بینجامد."

 

وی افزود :" همچنین روند تبادل دانش و استفاده از یکپارچه سازی منابع مطابق با "همکاری میان رشته ای"، باید ترویج داده شود تا ایده های خلاقانه از طریق ترکیب منابع مختلف به دست آید."

 

Paolo de Castro گفت:"افزایش سرمایه گذاری های در زمینه توسعه فن آوری های هوشمند کشاورزی و استفاده گسترده در مسیر یکپارچه سازی منابع باید به کار گرفته شود که شامل آب و هوا، انرژی، سیاست کشاورزی و سیاست هادر حوزه دیجیتال است."

 

به باور وی، بزرگترین چالش ، درگیر شدن کشاورزان در این فرآیند است، چرا که قرار است آن ها به عنوان تقاضاکنندگان اصلی راه حل های نوآورانه باشند.

 

معاون رئیس کمیته کشاورزی خاطر نشان کرد: "برای رسیدن به هدف باید از مدلی استفاده کنیم که در آن کشاورزان تحصیل کرده نقش دارند و می توانند در تمام مراحل تولید مواد غذایی و زنجیره عرضه نقش موثری داشته باشند.

 

قانونگزار ایتالیایی گفت: "در غیر این صورت فناوری به گونه ای منفعل در می آید که نمی تواند روی فرآیند کشاورزی پایدارو دیجیتال تاثیرگذار باشد."

 

تقویت کننده مواد غذایی صنعتی

 

Lidia Senra، عضو چپ متحد اروپا – چپ سبز نوردیک (GUE/NGL) و قانونگزار اسپانیایی و هماهنگ کننده کمیته کشاورزی، به سایت EURACTIV گفت: " نوآوری و تکنولوژی در واقع می تواند نقش با ارزشی در مسایلی همچون تغییرات آب و هوا، اشتغال و تامین غذا داشته باشد. با این حال، در زمینه کشاورزی دقیق و فناوری باید اهرم های تشویقی برای جامعه فقیر به کار گرفته شود."

 

وی گفت: "این گام رو به جلو در صنعتی شدن تولید مواد غذایی و دگرگونی مزارع فعلی کشاورزی به سمت مزارع صنعتی بزرگ به شمار می رود که می تواند دارای پتانسیل اقتصادی برای دسترسی به کشاورزی هوشمند یا دقیق باشد."

 

این در حالی است که اعضای پارلمان اروپا معتقدند که کشاورزان اتحادیه اروپا به مزارع شان وابسته هستند و تهدیدی که ممکن است وجود داشته باشد، این است که امکان دارد یک شرکت واحد در نهایت بتواند کنترل سیستم کشاورزی را در دست بگیرد.

 

Lidia Senra افزود:"روشن است که شرکت های بزرگ کشاورزی می توانند به پتانسیل اقتصادی کشاورزی دسترسی داشته باشند، سیاست جدید CAP باید در سیاست های جدید کشاورزی و مواد غذایی جدید براساس اگرواکولوژی و در چارچوب حاکمیت مواد غذایی تمرکز کند. همچنین باید به گونه ای باشد تا حفظ تولید مواد غذایی در دست کشاورزان و دهقانان باشد."

 

پاداش بهره وری پایدار

 

انجمن صنعتی ماشین آلات کشاورزی اروپا (CEMA ) پیشنهاد می کند، که پاداش (جایزه) برای بهره وری پایدار کشاورزی (ASPB) درسیاست CAP به منظور حمایت و تشویق سرمایه گذاری فناوری های سبز مانند کشاورزی هوشمند در نظر گرفته شود.

 

فن آوری کشاورزی دقیق می تواند توسط این طرح جدید روی ابزارهایی مانند تلفن های هوشمند، تبلت ها، سیستم های جهانی ناوبری ماهواره ای GNSS))، سنسور ها، برنامه های کاربردی، کامپیوترها و سیستم های بدون سرنشین مانند هواپیماهای بدون سرنشین و ربات ها نصب شود.

 

این در حالی است که صنایع ماشین آلات معتقد است که این مسیرامکان جذب فن آوری های جدید را توسط کشاورزان بیشتری از اتحادیه اروپا، به طور عمده خرده مالکان تسهیل می کند ، چراکه در حال حاضر تنها ۲۵ درصد از آن ها به ابزار کشاورزی دقیق دسترسی دارند.

 

اما اتحادیه حقاظت از طبیعت و تنوع زیستی (Nature And Biodiversity Conservation Union :NABU)، یکی از قدیمی ترین و بزرگترین انجمن های محیط زیست در آلمان، به تازگی یک مقاله منتشر کرده که ادعا می کند سیاست فعلی CAP نه به سود کشاورزی در مقیاس کوچک است و نه می تواند با چالش تغییر آب و هوا و از دست دادن تنوع زیستی، مقابله کند.

 

اتحادیه یاد شده توصیه می کند تا یک مدل جدیدی بر اساس پرداخت های بالاتر به کشاورزانی که با اقدامت خاص در زمینه مدیریت و تنوع زیستی پایدار گام برمی دارند ، داده شود.

 

نویسنده:
تعداد بازدید:
13805
تاریخ:
1396/01/21
Powered by DorsaPortal